Friday, January 18, 2013

sampai bila nak macam ni


nasib baik tingkap rumah aku tak macam ni
kalau tak hari2 memang macam ni le posisi aku akan duduk
merenung nasib
bila aku dah rasa hampir nak give up 
semua jadi ok
bila dah ok .. aku stress semula
alahaiiiiiiiii penatnya minda aku
penat sangat !!
semalam .. KO .. harini KO jugak rasanya ni
sebab takde respon apa apa dari dia 
sampai bila la aku nak macam ni
aku cuba nak walk away tapi susah
susah sangat
sebab aku rasa aku memerlukan dia sangat sangat
sampai bila ara ?

Thursday, January 17, 2013

vitamin untuk diri saya

aku jenis yang tak kisah pasal badan aku .. tapi sejak aku kena period yang tak menentu .. period yang bermasalah aku rasa menyesal sebab aku tak jaga badan aku betul betul .. aku tak kisah lansung pasal kesihatan aku .. bila dah sakit baru menyesal .. dulu aku memang seorang perempuan yang KUAT MINUM . eh rileksss bukan minum menatang haram tu .. minum AIR GAS .. memang tak boleh tinggal lansung air gas .. sehari aku boleh habiskan banyak botol dan ketagihan aku sudah tentunya pada COCA COLA ...

tapi ada suatu masa tu aku kene period yang amat teruk...ya ! macam orang tumpah darah..sudahlah banyak..lama...bayangkan period terlalu lama sampai berbulan bulan...aku cerita ni bukan nak cite kelemahan diri sendiri tapi untuk berkongsi pengalaman . sejak sakit tu badan aku turun . memang aku jadi kurus sikit . aku terus takut nak minum air berkarbonat . alhamdullilah . sekarang aku hanya usik air air tu jarang jarang sangat ! kalau makan kat kedai pun aku lagi suka order air2 buah ataupun teh o . 

oh ya raya last year aku kena semula benda tu . aku pun tak tahu la kenapa hormon badan aku sangat teruk.bila pergi cek doktor . doktor marah jangan tidur lewat . kena tidur cukup . jangan stress . ok bab STRESS tu memang aku setuju . hehehe . dari klinik biasa . ke klinik pakar . sampaila ke hospital swasta yang mahal tu ! semua aku dah pergi untuk betulkan masalah aku ni .. sampailah ke satu masa aku tertengok di FB ada kawan aku yang menjual vitamin untuk kesihatan diri .. aku pernah juga kena sound dari bazir duit beli barang entah apa apa baik habiskan untuk supplemen2 untuk kesihatan . 

alhamdulillah .. sejak aku menjadi pengguna produk ni .. kesihatan aku bertambah baik .. hasilnya ramai yang menegur perubahan pada diri aku .. makin cantik and makin kurus . aku bukan kata aku cantik ! dulu memang kulit aku teruk sangat sangat !!! jeragat . hitam . memang takde seri le . tapi alhamdullilah . memang aku syukur sangat2 sebab produk ni aku punya kesihatan + kecantikan diri dari dalam dan luar dapat dijaga sekaligus .. aku bukan nak promote suh beli ke apa . tapi aku berkongsi pengalaman . hehee . jom tengok sikit gambar dulu sebelum guna produk tu dan selepas guna produk itu .




nampak tak gambar first muka aku masam kusam sangat sangat . bukan macam memang kusam abis !
gambar kedua dan ke-3 ialah gmabar selepas aku guna produk ni 
alhamdulillah ! sangat nampak kesan dia ! aku jenis susah nak caya ubat2 ni dah le rege boleh tahan baik aku beli handbag .. hehehe tapi tu dulu .. sekarang setiap kali gaji aku akan saving untuk beli supplemen2 aku .. 
ok lepas tu mari kita tengok gambar ini pulak ! 



paling aku suka aku dah kurus ! hehehehehe 
tidakle kurus kering . tapi mereka mereka yang ada disekeliling aku semua kata aku dah kurus 
yahooooooooo !! best gila produk ni !!
apa yang aku makan sampai jadi macam ni ?
next n3 aku akan cerita dari A-Z
pssssst : rasa berbaloi habis duit untuk kesihatan diri walaupun agak terlewat nak mula pada umur 26 tahun :)
syukur alhamdulilah :)


if i can get it now



i need a  hug 
NO ! NO !
i need your hug 
i just need a hug 
i dont need theraphy
i need a hug 
not just from anyone
but from you !
reminds me of that hug 
if i can get i now 
i just want to cry .. cry .. cry & cry 
that first time hug would be really nice right now 
i need a hug
i need a hug
i really miss that hug 
can i get it again ?


* nukilan hati di tengah hari . tiba tiba rindu pulak time first time jumpa :) 

Tuesday, January 15, 2013

soon i hope !






at least this make me smile today
im waiting 
jangan mungkir janji ye mat ! 
:')

Sunday, January 13, 2013

penamat



aku rasa penghujungnya bakal tiba ... dah dekat 5 hari .. masih tiada perubahan ... less talk .. less conversation .. bila aku ajukan soalan .. dia tak jawab .. tapi ubah topik ... apa masalah dia ? hari hari aku mencuba .. nak buat keadaan balik kepada asal .. tapi .. memang menghampakan .. bayangkan .. 1 inbox amik masa dekat sejam untuk balas .. padahal ada je dia on9 .. maknanya inbox2 dari orang lain dia reply tapi inbox dari aku dibiarkan keras macam tu je . dah cukup sejam baru balas ! memang sedih . lepas tu balas sepatah sepatah je . kenapa aku baik sangat biarkan diri aku kene mainkan macam ni ?

kalau tak nak kawan kenapa dia tak terus terang je .. memang frust .. aku dah sampai takde mood nak menangis .. nak senyum lagila tak ada .. aku tak mintak banyak .. aku cuma nak perhatian .. susah ke ? aku sanggup bayar kalau dia nak suruh aku bayar .. janganla jadi tak adil .. kenapa aku tak boleh dapat layanan yang sama macam orang lain dapat .. bila fikir balik .. memang sedih .. time tu juga la airmata aku ni jatuh .. dulu kitalah yang dicari .. pantang senyap .. tak putus2 ayat ayat manis dia tu .. sekarang ? aku pulak yang menagih simpati hanya nak dapatkan 1 balasan dari dia .. 

kenapa drastik sangat perubahan dia ni . aku rasa ak udah mintak maaf dari a-z semua salah aku yang aku dah buat . macam macam dia janji kat aku . sekarang aku rasa janji tu semua tinggal janji .. apa dah terjadi ? kenapa dia tiba tiba berubah ? persoalan tu la yang tak hilang dari kepala otak aku ni .. bila aku ajukan soalan dia melenting .. dia bukan orang yang aku kenal mula mula dulu .. yang manja .. yang baik .. sekarang dia lebih kepada lelaki yang kejam .. kesedihan aku semacam satu kepuasan bagi dia .. 

semalam aku rayu lagi .. boleh tak kita balik pada relation lama kita yang fun ..full of laugh and smile .. terus dia diam ... bila aku balas busy ke .. dia jawab out for makan and coffee session sayang .. soalan aku terus dibiarkan tergantung macam tu .. kenapa dia buat macam ni .. kalau dia tak suka kenapa dia tak cakap terus 

aku dah penat...tapi jauh dalam hati aku..aku mengharap kami dapat berkawan macam sebelum ni...bila aku mintak dia jangan serius ... dia bergurau semuanya pedas ayatnya .. bila aku tanya dia kata aku yang mintak dia jangan serius .. peningnyaaa kepala aku ... im trying HARD everyday !! everyday !!! dia untung aku jauh dari dia . kalau tak memang hari hari aku cari dia depan rumah .. itupun susah ke .. janganlah jadi kawan lupa kawan .. time dia outstation lama2 aku la peneman dia .. sampai dia tidur aku temankan walaupun hanya melalui hp .. sekarang ? aku ucap good night pun tak balas .. 

aku ke yang berubah atau dia yang berubah ?
kalau hati aku pandai bercakap mesti dia dah cakap
"dahlahhhh tuan ku .. jangan sakitkan aku lagi"
tapi aku masih sayang dia sebagai seorang kawan !
aku masih memerlukan dia 
banyak benda lagi aku nak kongsi dengan dia 
ada ke lagi peluang tu ?


Friday, January 11, 2013

move on ?

benda yang aku rasa teragak agak nak buat sekarang
susah sangat . aku boleh . tapi aku perlukan masa . bukan secara drastik
kalau secara drastik . maka akan matilah aku 
tapi cara dia ni adakah untuk mengajar aku cara cara untuk 'move on' 
kenapa perlu buat macam tu . aku bukan ada buat masalah pada dia pun
LETTING GO .. everyones talk about it like it's the easiest thing to do
i dont wanna let you go
but i think i have too 
but can i wish that the time is not now ?
when u ask me .. the answer is IM OK :) 
but every times my phone vibrates 
my heart still wishes its a text from you
from the old you
i tried to move on
but the real feelings dont just go away
i miss all the memories 
and im not ready yet to erased all of it 
I’m so sad because I know I can’t have you anymore.
You don’t even care, and it sucks.
I miss you so much
i miss your hands holding my hands
i miss you
BADLY 


tak OK rupanya


semalam dia dah balik sini after half of the month dia balik kampung .. around 3pm sampai .. and i tought dia akan buat apa dia dah janjikan .. tapi tak jugak .. but he still reply all my messenger .. aku tak ada bunyi bunyi pun .. aku bagi masa la 2-3 hari ni .. kalau tak ada jugak aku kene jugak la berbunyik .. yela . mana taw kot kot dia terlupa .. dalam waktu sekarang ni aku takkan mintak pun nak jumpa dia .. sebab aku ada sedikit problem dengan diri aku .. aku kene betulkan diri aku dulu baru boleh aku jumpa dia .. so sekarang time untuk memastikan semuanya kembali menjadi normal .. normal macam dulu dulu .. 

sekarang punya gaya berbual dah macam masa memula aku kenal dulu . dah mcm srangers . aku malas nak cakap kang dia kata aku suka pikir bebukan . so aku ikutkan aje rentak dia .tapi aku still tak puas hati apasal dia boleh berubah drastik sangat ni . buang tebiat nak mampus ke ? adoiyaiii . setelah lamanya aku tak menangis sebelum tido .. malam tadi aku menangis semula .. sedihkan .. aku dapat rasa bantal aku basah .. mana taknya ! aku tak dapat respon dari dua . kata business meeting .. tapi aku tengok laju aje newfeeds aku kt fb dgn dia berbalas komen dgn kekawan lelaki dia . pastu tengok2 dia on9 and dah baca aku punya msg . apa le salah reply 1-2 ek .. 

aku sekarang selalu terjaga tengah malam . terus amik HP . aku rasa kitaorang masih macam dulu . rupanya tak . kalau dulu aku yang selalu terlelap bila tgh rancak2 berbual . sebab tu kalau aku tersedar aku terus laju cari hp . bila aku tengok tak ada apa apa pun sebab tu aku menangis .. aku TERLUPA yang kami tak macam dulu lagi .. apps Whatsapp tu memang aku dah tak bukak lagi dah .. aku tak boleh tengok msg-msg lama dia .. mesti meleleh air mata aku ni .. sebab tu kawan2 aku msg kt whatsapp aku tk reply . aku takkan buka sampai dia msg aku semula kat situ .. masalahnya sampai ni dia tak unblocked aku lagi . katanya nanti aku merepek macam dulu2 . pergh aku dah cakap aku tak buat lagi pun dia tak percaya . tahan dia guna FB . dahle aku makin benci kat FB tu .. 

harini day-2 dia kat malaysia..aku masih menggunakan FB sahaja untuk berhubung dengan dia .. bila aku tanya "when will i get ur ......" dia jawab "soon...i hope so"..cam lahanat eh..hahahhaha..aku harap semuanya masih ada harapan untuk OK .. 

 

Laman Conteng Miss Lelayang Copyright © 2010 Designed by Alieff in contribution with Lely